logo

Groen! met de voeten op de grond - achter de verkiezingscijfers gekeken

Groen! trok de verkiezingen van 2009 in met als doelstelling de oude droom om de 10%-drempel te halen.

Tot in de laatste week voor de verkiezingen werd dit streefcijferherhaald.De doelstelling werd totaal niet gehaald, maar was de uitslag wel zo slecht? Was 10% wel zo realistisch in de Vlaamse context? En waarom kunnen Ecolo en ook de Franse Groenen dan wel schitteren?Veel vragen die om een meer nauwkeurige cijferanalyse vragen.

Een analyse die Marc Heughebaert maakte voor het septembernummer van Oikos. Op algemeen verzoek of, zo je wil, als nieuwjaarsgeschenkje van Oikos, is zij hier nu ook te vinden op onze site.

 


Afdrukken E-mail

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.