logo

woensdag, 03 september 2014 21:56

Politisering, de kunst van het (on)mogelijke

Written by
Rate this item
(0 votes)

In juni verscheen met Oikos 69 een themanummer rond de- en herpolitisering: de wens van mensen en organisaties om de samenleving vorm te geven, door de bestaande maatschappelijke orde in vraag te stellen, vanuit een streven naar een andere, wenselijke toekomst. Ook in het nieuwste Oikosnummer komen weer enkele voorbeelden van herpolitisering aan bod, met name in de cultuursector en in de burgerbeweging 't Groot Gedelf, tegen de verbreding van het Schipdonkkanaal.

Het is een actueel thema dat uitnodigt tot verdere verdieping. Op woensdag 10 september gaan onder meer auteurs Pascal Debruyne en Wouter Hillaert er verder over in gesprek in Gent.

Klik hier voor meer info

Read 5494 times Last modified on maandag, 15 september 2014 13:47

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.