logo

dinsdag, 01 juli 2014 16:00

Politiek: neem het zelf in handen

Written by Administrator
Rate this item
(0 votes)

Op vrijdag 29 augustus organiseert Oikos naar jaarlijkse gewoonte een zomerworkshop en -lezing aan de kust.

De interactieve workshop met Stefaan Segaert staat volledig in het teken van de transitiebeweging. 's Avonds delen onderzoekers Pascal Debruyne en Bart Van Bouchaute hun inzichten over de depolitisering én herpolitisering van het middenveld, aan de hand van enkele uitdagende voorbeelden.

In een interactieve workshop kom je alles te weten over de transitiebeweging. Stefaan Segaert illustreert het succes van de beweging aan de hand van enkele concrete inspirerende transitie-initiatieven in binnen- en buitenland, maar gaat ook in op enkele uitdagende kritieken. Hij daagt ons bovendien ook uit om zelf in onze eigen buurt duurzame actie te ondernemen. Meer info vind je hier.

's Avonds volgt een lezing door Pascal Debruyne en Bart Van Bouchaute over de depolitisering en de herpolitisering van het middenveld. De twee onderzoekers gaan in op de hernieuwde belangstelling van het middenveld in haar politieke opdracht om de samenleving en het beleid mee vorm te geven. Ze analyseren de redenen van depolitisering de voorbije decennia, en onderzoeken wat die politieke opdracht van het middenveld precies kan betekenen. Alle informatie over de lezing kan je vinden op deze pagina.

 

Read 5311 times Last modified on maandag, 15 september 2014 13:47

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.