logo

woensdag, 30 april 2014 13:17

Boekvoorstelling 'Beter'

Written by
Rate this item
(0 votes)

10264968 10202865568553642 3382127207197579192 nNiemand staat te juichen omdat er heel wat onrechtvaardigheid en milieuvervuiling is. Integendeel. En toch lijken we te aanvaarden dat we met de gevolgen ervan moeten leven. Hoe komt het dat er tussen droom en daad zo'n afstand zit? Wouter Van Besien zoekt in zijn boek Beter naar antwoorden. Zijn punt is: om de dingen beter te maken, moet je weten wat er moet gebeuren en moet je daar ook naar handelen. Morele verontwaardiging lucht op, maar volstaat niet.

De manier waarop we met geld, economie, politiek omgaan, kan wel het verschil maken. En dus gaat Wouter Van Besien op zoek naar de plekken in onze samenleving waar het status quo regeert. Hij beschrijft hoe we obstructies uit de weg kunnen ruimen, de macht van vastgeroeste systemen kunnen breken en onze samenleving menselijker kunnen maken.

Wouter van Besien gaat op dinsdag 6 mei in debat over zijn boek met 
- prof. Koen Schoors, econoom
- Eva Brumagne, algemeen directeur van Femma
- Ignace Van Doorselaere, CEO Van de Velde en actief bij VOKA

Moderator: Dirk Holemans, coördinator denktank Oikos

Meer info en inschrijving via deze link.

 

Read 6425 times Last modified on maandag, 15 september 2014 13:48

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.