logo

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 91 niet laden

woensdag, 05 januari 2011 14:29

The Un-Economic Summit

Written by
Rate this item
(0 votes)

Het festival ‘Burning Ice’ van het Kaaitheater is aan zijn vierde editie toe. Ook deze keer werkt Oikos hier aan mee. Ditmaal draait alles om economie. Ons blind geloof in de heilige drievuldigheid ‘groei-prijs-geld’ als beste maatstaf voor menselijk welzijn wordt door de huidige financiële en ecologische crisissen behoorlijk op de proef gesteld.

Het juiste moment om binnen het festival een tweedaagse oneconomische top te organiseren. Economen, filosofen en kunstenaars gaan het heilige huisje van de eeuwige economische groei, de alles regulerende marktprijs en de neutraliteit van geld te lijf. Ze formuleren voorstellen om andere waarden en principes binnen te brengen in de economische logica. Een niet te missen publieksactiviteit georganiseerd door Kaaitheater, Argus, Oikos, Crosstalks (VUB), Mo*Magazine & Netwerk Vlaanderen.

De top gaat door op 21 en 22 januari, telkens vanaf 14 uur in het KBC-auditorium, Havenlaan 2 in Brussel.

De sprekerslijst vind je hier;
het volledige programma van Burning Ice #4 hier.

 

Read 9792 times Last modified on vrijdag, 14 januari 2011 09:03

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.