logo

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 91 niet laden

dinsdag, 12 oktober 2010 15:19

Moving Minds - after the car

Written by
Rate this item
(0 votes)

Oikos haalt op 30 november het beste van Europa op vlak van duurzame stedelijke mobiliteit naar Brussel voor een internationaal congres.

Recente discussies en projecten inzake mobiliteit worden nog steeds gedomineerd door een autogericht denken uit de 20ste eeuw. Denk maar aan de Oosterweelverbinding in Antwerpen of de verbreding van de Brusselse Ring. Nog steeds heerst het paradigma dat er meer infrastructuur gebouwd moet worden voor het groeiend verkeer. Alsof de dubbele uitdaging van klimaatwijziging en peak oil geen nieuw inzicht vereisen over een koolstofarme samenleving? En wat met de vele negatieve effecten van het voortrazend verkeer op de gezondheid en de kwaliteit van stedelijk leven? Gelukkig tonen een aantal steden dat een radicaal andere aanpak mogelijk is. Vanuit het paradigma van duurzame mobiliteit tonen ze hoe steden zich kunnen ontwikkelen op een wijze die toegankelijkheid én kwaliteit van leven verhoogt.

Klik hier voor het volledige programma.

 

Read 7227 times Last modified on vrijdag, 14 januari 2011 09:01

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.