logo

  • Aral Balkan
  • Kate Raworth
  • Yochai Benkler
  • Vandana Shiva
  • Rob Hopkins
  • Michel Bauwens
  • Harald Welzer
  • Saskia Sassen
  • Tine Hens

Laatste bijdragen schrijversgemeenschap

Naar een economie van het genoeg

Written by
Rate this item
(0 votes)

Het dominante verhaal binnen onze samenleving is dat een goed leven bestaat uit een superdrukke job en grenzeloze consumptie. Steeds meer spullen, die extra citytrip of de nieuwe auto, het zou gelijk staan aan beter. De realiteit toont een ander beeld: zowel de planeet als steeds meer mensen hebben te maken met een burn-out, wat psychologen omschrijven als het eindstadium van langdurige roofbouw op het lichaam. 

Op de studiedag ‘Naar een economie van het genoeg’ brengen onder andere Vera Dua, Dirk Holemans en Jan Mertens een nieuw verhaal, een dat toont dat een rijk leven juist vertrekt vanuit het erkennen van de grenzen van onszelf en de planeet.  

Deze gedachte gebruiken de sprekers op dit congres als vertrekpunt om na te denken over een nieuw verhaal, dat een antwoord biedt op 'een goed leven binnen de grenzen van de planeet'. Met o.a. Jan Mertens die meer vertelt over ‘goed leven binnen grenzen’, Luc Alaerts (Steunpunt Circulaire Economie) over ‘Wat er in de praktijk gebeurt in Vlaanderen’ en tal van boeiende initiatieven zoals het kinderfiets deelsysteem Op Wieltjes en het stadslandbouwproject ‘De Stadsakker’. 

 

Mis deze boeiende dag niet en

 

Wil je graag op de hoogte blijven over dit evenement neem dan zeker een kijkje op het en/of op  

 

Read 672 times Last modified on %AM, %15 %536 %2018 %11:%mei

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.