logo

  • Aral Balkan
  • Kate Raworth
  • Yochai Benkler
  • Vandana Shiva
  • Rob Hopkins
  • Michel Bauwens
  • Harald Welzer
  • Saskia Sassen
  • Tine Hens

Laatste bijdragen schrijversgemeenschap

Oikos 84 'Turkije is meer dan Erdoğan'

Written by
Rate this item
(0 votes)

Een interview met Joost Lagendijk door Jan Mertens

Joost Lagendijk, voormalig Europees parlementslid van GroenLinks, kan voorlopig niet meer terugkeren naar Turkije, waar hij woonde en werkte. Met hem kijken we in de jongste editie van het Oikos-tijdschrift naar de politieke situatie in dat land dat meer is dan het land van Erdoğan. Lees hier het volledige interview: 

Turkije is meer dan Erdoğan.

Wil je graag meer lezen vraag dan hier een gratis proefnummer aan.

De nieuwe Oikos 84 bevat naast dit interessant interview tal van ander stevig leesvoer. Zo kijkt Hendrik Vos naar de toekomst van progressieve krachten in de Europese Unie. Nadia Nsay legt uit waarom het voor een tweede maal uitstellen van de verkiezingen voor spanningen zorgt in Congo. Femke Wijdekop gaat in op vragen als ‘Hebben bossen en rivieren rechten? Verder neemt schrijver Hans Bogaert de rol van sociale media in ons leven in het vizier. Is het niet merkwaardig dat op Facebook niemand begrip toont voor de ander, terwijl iedereen er enkel maar begrepen wil worden? 

Read 2171 times Last modified on donderdag, dec 14 2017
Jan Mertens

Jan Mertens is beleidsmedewerker. Hij studeerde Germaanse Filologie en woont in Leuven.

janmertens.blogspot.com
More in this category: Burn-out doet de geesten kantelen »

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.