logo

 • Aral Balkan
 • Kate Raworth
 • Yochai Benkler
 • Vandana Shiva
 • Rob Hopkins
 • Michel Bauwens
 • Harald Welzer
 • Saskia Sassen
 • Tine Hens

Laatste bijdragen schrijversgemeenschap

 • Home
 • Denktank
 • Meer wegen op het klimaatdebat: kom naar de Groene academie
vrijdag, 05 juli 2019 14:40

Meer wegen op het klimaatdebat: kom naar de Groene academie

Written by
Rate this item
(0 votes)

Kunnen economische  groei en ecologische transitie samengaan? Of maken we ons iets wijs? Hoe gaan we tegen 2050 negen miljard mensen voeden? En hoe zit het met de toekomst van de welvaartsstaat? Allemaal prangende vragen die vandaag steeds meer aan bod komen in het maatschappelijk debat. Op zoek naar inhoud om mee(r) te wegen op het maatschappelijk debat? Schrijf je dan nu in voor de Groene academie waar deskundigen, vanuit een ecologische invalshoek, samen met jou ingaan op thema’s zoals economie, voeding en de sociale welvaartsstaat. 

Groene academie: Wat leer jij? 

Op zaterdag 21/09 en zaterdag 05/10 zoomen we samen dieper in op verschillende thema's. De sessies monden uit in een groepsgesprek in ongedwongen sfeer. Maak hieronder alvast kennis met enkele deskundigen. 

Johan Malcorps: Green Growth of degrowth

 

Tijdens de sessie over "green growth of degrowth" leer je meer over groene economie :  kunnen economische  groei en ecologische transitie samengaan? Of maken we ons iets wijs? Is kiezen voor vergroening kiezen voor versobering of juist kiezen voor nieuwe vormen van rijkdom? Hoe sociaal is die groene economie? 

Myriam Dumortier: Hoe kunnen we tegen 2050 negen miljard mensen voeden?

 

Tijdens de sessie met Myriam Dumortier staan we stil bij de vraag hoe ons voedselsysteem kon evolueren tot wat het vandaag is, en hoe het zichzelf, onze omgeving en onze gezondheid ondermijnt. Vervolgens verkennen we hoe het helemaal anders kan, en ook al bestaat.

Jan Mertens: Ecologische rechtvaardigheid

 

Tijdens deze sessie met een algemene inleiding op het ecologisme vertelt Jan Mertens je graag meer over de basisprincipes van het groene denken, waarvan het leidend beginsel te omschrijven is als: ecologische rechtvaardigheid. Wat zijn de pijlers van het ecologisme en waarin verschilt het groene politieke denken van andere ideologische stromingen, je komt het hier allemaal te weten…

Als afsluiting nemen we tijdens de derde en laatste dag op zondag 10/11 in groep deel aan het jaarlijks evenement Ecopolis, het rendez-vous voor wie begaan is met een duurzame toekomst.

Data & locatie

Zaterdag 21/09, 05/10 - Muntpunt Brussel - Munt 6, 1000 Brussel

Zondag 10/11 - Kaaitheater, Sainctelettesquare 20, 1000 Brussel

Schrijf je in voor de Groene academie

Prijs: 40 € (toegangsticket Ecopolis inbegrepen) 

1. Stuur een mail naar info@oikos.be met kort jouw motivatie. 

2. Schrijf 40 € over op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw met in de mededeling 'Groene academie + jouw naam'. 

Let wel, wegens de grote belangstelling is snel inschrijven aan te raden!

Deel de Groene academie in jouw netwerk!

Wil je graag jouw vrienden, collega’s en kennissen ook uitnodigen voor deze opleiding? Deel dan zeker het Facebookevenement

Read 1727 times Last modified on dinsdag, 30 juli 2019 14:43

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.