• Aral Balkan
  • Kate Raworth
  • Yochai Benkler
  • Vandana Shiva
  • Rob Hopkins
  • Michel Bauwens
  • Harald Welzer
  • Saskia Sassen
  • Tine Hens

Laatste bijdragen schrijversgemeenschap

zondag, 12 mei 2019 11:14

Populism in Europe

Written by
Rate this item
(0 votes)

Ondanks het feit dat deze keer de zwarte zondag opnieuw in de lucht hing, komen de resultaten toch hard aan. Maar ook op Europees niveau boeken extreemrechtse, populistische partijen een sterke winst. In België springt Vlaams Belang over PS en Open VLD, in Frankrijk wint de partij Rassemblement National van Marine Le Pen en ook in Nederland groeit de rechts, populistische partij van Thierry Baudet. Maar hoe komt het dat populisme aan belang wint in Europa? Welke alternatieven kunnen progressieve partijen bieden? Daarover gaat het boek ‘Populism in Europe’. 

Ondanks het feit dat dit boek reeds in 2011 verscheen zijn de analyses vandaag nog steeds zeer actueel. Bestel hier deze Engelstalige publicatie voor slechts 10 € + 4€ verzendkost (enkel België!).

Hoe bestellen? 

1. Schrijf 14 € over op het rekeningnummer: BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw

2. Vermeld in de mededeling de titel van de publicatie en je adres

3. Indien je graag het boek snel wenst te ontvangen: Stuur dan jouw adres + naam publicatie naar info@oikos.be 

Meer info

Lees hier meer over de auteurs en de inhoud van de publicatie.

Read 200 times Last modified on maandag, 27 mei 2019 15:57

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.