logo

  • Aral Balkan
  • Kate Raworth
  • Yochai Benkler
  • Vandana Shiva
  • Rob Hopkins
  • Michel Bauwens
  • Harald Welzer
  • Saskia Sassen
  • Tine Hens

Laatste bijdragen schrijversgemeenschap

Boekvoorstelling 'Moet er nog Vlees zijn?'

Written by
Rate this item
(0 votes)

Weinig onderwerpen die zoveel controverse veroorzaken als wat er op ons bord belandt. Zeker als het gaat over de vraag of we nog vlees mogen eten. Het is meer dan enkel en alleen gewoonte. Eten is nostalgie, samen zijn, emotie. Daarnaast heeft wat we dagelijks op ons bord leggen een ver-pletterende impact op onze leefomgeving. Vooral dierlijke producten laten een stevige voetafdruk achter in ons ecosysteem. Met het boek 'Moet er nog vlees zijn?' stelt Laurens De Meyer onze vleesconsumptie in vraag. Waar komt ze vandaan, welk effect heeft ze vandaag op mens, dier en milieu en waar moet het naartoe met die dierlijke productie?

Alternatieven zijn mogelijk. Van anders gaan eten tot agro-ecologische productie. De alternatieven om onze vleesconsumptie in evenwicht te brengen met de draagkracht van ons ecosysteem bestaan. En wat betekent dit voor het voor het beleg op ons dagelijks brood? Op 17 april onderzoeken we de oplossingen voor boer, beest en iedereen die graag lekker en gezond eet. 

Panel

- Dorien Knockaert (Foodwriter en journalist bij De Standaard)

- Kurt Sannen (Veeteler en voorzitter Bioforum)

- Stefaan Deraeve (La Vie Est Belle, producent plantaardige voeding)

- Laurens De Meyer (auteur 'Moet er nog vlees zijn?' en Beleidsmedewerker voeding en landbouw bij Bond Beter Leefmilieu.

Dit alles wordt in goede banen geleid door Dirk Holemans van Oikos - Denktank voor Sociaal-Ecologische Verandering.

Praktisch

Locatie - Beursschouwburg - Beurscafé

Uur -  19h30 - 21h

Inkom - *gratis*

Bestel alvast hier je exemplaar op en ontvang 10% korting met de code 'minder'

Read 98 times Last modified on dinsdag, 09 april 2019 10:20

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.