Print this page

Oikos-tijdschrift: De klimaatstrijd, ook een strijd van jongeren in armoede

Written by
Rate this item
(0 votes)

Het begon met de schoolstaking van Greta Thunberg in Zweden. Ze kreeg navolging in heel wat landen, ook in ons land kwam er scholierenprotest waarbij tienduizenden leerlingen op donderdag betogen. Dit is echter nog maar het begin van een noodzakelijke systeemverandering. Een artikel in De Standaard zette echter een bedenking bij deze hoopvolle beweging: vooral jongeren uit de middenklasse zouden wakker liggen van het klimaat. In het nieuwe nummer van het Oikos-tijdschrift voegt Ikrame Kastit hier echter een belangrijke nuancering aan toe. Want ook kinderen en jongeren in armoede zijn erg begaan met het klimaat. Alleen leggen zij meteen een verband met andere uitdagingen in hun leven. Lees hier het volledige artikel.

Ikrame Kastit - De klimaatstrijd: ook een strijd van jongeren in armoede.

Verder vertelt Dirk Holemans in dit nummer over een sociaal-ecologisch contract voor de 21 eeuw. Het beleidsteam van Bond Beter Leefmilieu neemt het ecologisch regeringsbeleid van de uittredende regeringen onder de loep & Tomas Wyns schetst de contouren van een nieuw industrieel beleid.

Wil je graag meer lezen vraag dan hier een gratis proefnummer aan of kom hier meer te weten over een abonnement op het Oikos-tijdschrift.  

Read 461 times Last modified on donderdag, 14 maart 2019 14:19
Administrator

Latest from Administrator