logo

  • Aral Balkan
  • Kate Raworth
  • Yochai Benkler
  • Vandana Shiva
  • Rob Hopkins
  • Michel Bauwens
  • Harald Welzer
  • Saskia Sassen
  • Tine Hens

Laatste bijdragen schrijversgemeenschap

De stad als strijdtoneel

Written by
Rate this item
(0 votes)

Van oudsher zijn steden economische centra. Maar als gevolg van de globalisering is er een fundamentele verandering gaande in de manier waarop het geld in de stad wordt verdiend. Dat wordt steeds meer zichtbaar en voelbaar voor de stedelingen. Als de stad een pretpark voor toeristen wordt, een vehikel om geld te verdienen, waar is dan nog ruimte voor de bewoners? Aldus Bart Stuart in het interview met Erica Mijers. 

Beeldend kunstenaar Bart Stuart woont en werkt in Amsterdam en in de Chinese stad Shenzhen. Daarnaast geeft hij les op de Bildung Academie van de Universiteit van Amsterdam en aan technische universiteiten in Duitsland. Hij wil ‘de mens’ weer centraal stellen in het plannen van en het werken aan de stad.

Download hier het volledig interview:

 

Dit artikel verscheen in het jongste Oikos-nummer waar onder meer ook Roger Jacobs schrijft over sociale ecologie en politiek, Johan Malcorps las het nieuwe boek van Christian Felber – Ware Winst – lees in deze Oikos de recensie over dit nieuwe, inpsirerende boek. Deze artikels en nog veel meer lees je in de jongste editie van het Oikos-tijdschrift. Wil je graag meer lezen vraag dan op www.oikos.be een gratis proefnummer aan of klik hier voor meer informatie over een jaarabonnement.

 

 

Read 2628 times Last modified on %AM, %24 %364 %2018 %07:%juli

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.