logo

  • Aral Balkan
  • Kate Raworth
  • Yochai Benkler
  • Vandana Shiva
  • Rob Hopkins
  • Michel Bauwens
  • Harald Welzer
  • Saskia Sassen
  • Tine Hens

Laatste bijdragen schrijversgemeenschap

Naya de wolvin, een bondgenoot of vijand van de landbouwer?

Written by
Rate this item
(0 votes)

Goed nieuws voor natuurliefhebbers, sinds lange tijd is er eindelijk terug een wilde wolf gesignaleerd in Vlaanderen. Dit goede nieuws heeft een discussie in gang gezet tussen natuurliefhebbers, experts, landbouwers en politiekers. Samen kwam men tot de conclusie dat er nood is aan een 'wolvenplan'. Maar hoe past een wolf in een dichtbebouwde samenleving van vandaag? Is een wolf hier eerder een bedreiging die ons tam vee zal verslinden of is het net een partner die de landbouwer kan helpen om de groeiende populatie van everzwijnen en reeën onder controle te houden? Dieter Anseeuw, docent ecologie aan Vives, schreef zijn visie op de komst van de wolf in Vlaanderen in de recentste Oikos.

lees hier het volledige artikel: Oikos_85_10_aangeboden_Anseeuw.pdf

Dit artikel verscheen in het jongste Oikos-nummer waar onder meer ook Hendrik Schoukens vertelt over rechten van de natuur als paradigmashift. Denise De Bondtvertelt over haar eerste ervaring als voogd van een Afghaanse jongen. Verder komt ook Gaea Schoeters in deze editie aan bod met haar literaire betoog waarbij ze de nadruk legt op het nieuwe publieke debat waarbij degene die het luidste roept gehoord wordt. Lees hier alvast het interessante artikel van Lieven De Cauter over Commons. Wil je graag meer lezen vraag dan op www.oikos.be een gratis proefnummer aan of klik hier voor meer informatie over een jaarabonnement.

Read 986 times Last modified on %PM, %15 %662 %2018 %14:%mrt

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.