logo

  • Aral Balkan
  • Kate Raworth
  • Yochai Benkler
  • Vandana Shiva
  • Rob Hopkins
  • Michel Bauwens
  • Harald Welzer
  • Saskia Sassen
  • Tine Hens

Laatste bijdragen schrijversgemeenschap

Cooperation in digital times - with Yochai Benkler

14 oktober 2017 19:30 – 22:00
Location: Bozar, Ravensteinstraat 23, Brussel, Brussels Hoofdstedelijk Gewest, België
Category: Evenementen denktank

Yochai Benkler is wereldwijd een belangrijke inspiratiebron voor de mogelijkheden die internet aan burgers biedt. Benkler was de eerste denker om de innovatieve kracht te erkennen van burgers die via internet gedecentraliseerd en samen zaken organiseren en produceren. Denk aan Wikipedia of open source software. Hiervoor muntte hij het begrip commons-based peer production.
In zijn boek The Penguin and the Leviathan: How Cooperation Triumphs over Self- Interest ontkracht Benkler het dominante mensbeeld van competitie en zelfbelang en vervangt dat door een beeld gebaseerd op solidariteit en samenwerking. Vanuit dit nieuwe perspectief kunnen burgerbewegingen efficiënter worden, betere technologie ontwerpen, onze economische systemen hervormen enz.

Yochai Benkler is professor aan Harvard University, waar hij codirecteur is van het Berkman Center for Internet & Society. Voordien was hij o.m. verbonden aan Yale Law University en New York University School of Law.

Tickets voor deze avond kan je hier bestellen. 

 

Wil je updates krijgen over dit event volg dan zeker ook het event via Facebook

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.