logo

  • Aral Balkan
  • Kate Raworth
  • Yochai Benkler
  • Vandana Shiva
  • Rob Hopkins
  • Michel Bauwens
  • Harald Welzer
  • Saskia Sassen
  • Tine Hens

Laatste bijdragen schrijversgemeenschap

De Groene Academie - voorjaar 2017

18 februari 2017 09:00 – 16:00
Location: Het Achterhuis, Diksmuidestraat 41, Gent, Vlaanderen, België
Category: Evenementen denktank

Wil jij ook meer weten over ecologisme?

Goed nieuws, net als de voorbije jaren biedt Oikos een basisopleiding aan over ecologisme als ideologische stroming. Op drie zaterdagen worden de bouwstenen van de groene ideologie uit de doeken gedaan. De dagen zelf bestaan uit een voor- en namiddaggedeelte, waarbij telkens deskundigen een uiteenzetting geven die uitmondt in een groepsgesprek in een ongedwongen sfeer.

Tijdens de eerste dag wordt inzicht gegeven in de historische wortels en ontwikkelingen van het ecologisch bewustzijn, van het ecologisch denken en de groene partij. De tweede en deels derde dag behandelen we specifieke thema's en invalshoeken zoals economie, welzijn en democratie. De namiddag van de derde dag staat een groepsgesprek centraal met mensen die in de concrete, ecologisch geëngageerde praktijk staan.

Na deze opleiding sta je sterker om vanuit ecologisch perspectief een kritische analyse te maken van de structuur en werking van de huidige samenleving. Het biedt je houvast om toekomstgerichte antwoorden te formuleren op de uitdagingen waarvoor de samenleving staat op sociaal-ecologisch vlak.

De Groene Academie gaat door op volgende zaterdagen:
- 18 februari
- 4 maart (opgelet, gewijzigde datum!)
- 22 april

Locatie: Het Achterhuis, Gent
Kostprijs: € 30
Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

**Deze opleiding is volzet**

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.