logo

  • Aral Balkan
  • Kate Raworth
  • Yochai Benkler
  • Vandana Shiva
  • Rob Hopkins
  • Michel Bauwens
  • Harald Welzer
  • Saskia Sassen
  • Tine Hens

Laatste bijdragen schrijversgemeenschap

PREMIERE: The last male on earth

22 september 2019 19:00 – 22:00
Location: Bozar, Ravensteinstraat 23, Brussel, Brussels Hoofdstedelijk Gewest, België
Category: Evenementen denktank

Een jaar geleden overleed in Kenia de laatste mannelijke noordelijke witte neushoorn, genaamd Sudan. In de jaren voor zijn dood was hij allesbehalve alleen. Hij werd dag en nacht bewaakt door gewapende rangers en liefdevol gevoederd en geaaid door zijn vaste verzorgers. Van over de hele wereld kwamen journalisten en toeristen langs om nog een glimp van hem op te vangen. En nog altijd zijn wetenschappers vastbesloten om zijn soort te laten voortbestaan met het sperma dat nog voor minstens 3000 jaar ligt opgeslagen in Europese stikstoftanks. Wat is de aantrekkingskracht van het dreigende uitsterven van zijn soort? En wat zegt dit over onze eigen soort?

Meer info en tickets

22/09 - Bozar, Brussel

>> Bestel hier je ticket(s) << en ontmoet op de première in Bozar filmmaakster Floor van der Meulen. 

25/09 - Sphinx Cinema, Gent

>> Bestel hier je ticket(s) <<

Bekijk hier alvast de trailer - The last man on earth

Filmmaakster Floor van der Meulen

Floor van der Meulen is een Nederlandse filmmaker en studeerde film aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. In 2014 maakte ze haar internationaal debuut als documentaire filmmaker met Paradijsbestormers. Een jaar later maakte ze haar internationaal gelauwerde documentaire 9 Days - From My Window In Aleppo die over de hele wereld op filmfestivals vertoond werd en in 2016 de European Film Award voor beste kortfilm won. In datzelfde jaar maakte ze ook haar fictiedebuut met In Vrijheid en bracht ze ook een vervolgverhaal uit over het leven in Aleppo: Greetings from Aleppo.

Organisatie

Bozar, Magellan films, WWF, Dalton Distribution en Oikos denktank

Meer info

Bekijk ook zeker de website van de film en de officiële Facebookpagina.

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.