logo

  • Aral Balkan
  • Kate Raworth
  • Yochai Benkler
  • Vandana Shiva
  • Rob Hopkins
  • Michel Bauwens
  • Harald Welzer
  • Saskia Sassen
  • Tine Hens

Laatste bijdragen schrijversgemeenschap

Inspiratietour langs Antwerpse commons initiatieven

26 oktober 2019 10:00 – 13:00
Category: Evenementen denktank

Pretstraat 'Tuinstraat'

De nieuwe commonsgerichte visie op de samenleving, de 'partnerstaat' en de economie in de praktijk uitleggen, dat is wat Koen Wynants doet tijdens een geleide stadswandeling doorheen de wijk Antwerpen-Noord. Een wijk boordevol vernieuwende, collectieve, circulaire initiatieven. We starten aan het Centraal Station van Antwerpen, wandelen langs het Designcenter, Buurthuis De Buurt, De Coninckplein, Spilkiekes, Verborgen Kloostertuin, Fundament, A'pen op wieltjes, Pretstraat Tuinstraat om te eindigen in Park Spoor Noord. Aan de hand van deze plekken kunnen we op een heel bevattelijke en concrete manier uitleggen wat de commons zijn, waarom commons initiatieven een toegevoegde waarde hebben, hoe commons transitie kan werken, hoe sociale verdringing voorkomen kan worden, ... 

Leer meer over de commons

Tijdens deze wandeling zomen we in op de ontstaansgeschiedenis, de diverse domeinen van de commons, successen maar ook knelpunten en op het sociaal inclusieve aspect. Na de wandeling kan iedereen die dit wenst blijven om samen te eten en nog wat na te praten. Noteer alvast 26/10 oktober in jouw agenda. 

Waar

Station Antwerpen-Centraal, Koningin Astridplein 27, 2018 Antwerpen

Inschrijven

Schrijf je hier in voor deze inspirerende wandeling. 

Organisatie 

Vormingplus Waas-en-Dender i.s.m. Oikos denktank en Commons Lab Antwerpen

 

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.