logo

  • Aral Balkan
  • Kate Raworth
  • Yochai Benkler
  • Vandana Shiva
  • Rob Hopkins
  • Michel Bauwens
  • Harald Welzer
  • Saskia Sassen
  • Tine Hens

Laatste bijdragen schrijversgemeenschap

Groene academie

21 september 2019 09:30 – 17:00
Category: Evenementen denktank

Spreekt een basisopleiding over ecologisme als ideologische stroming jou aan en wil je graag meer weten over de verschillende stromingen binnen dit gedachtegoed? Dan is de Groene Academie iets voor jou. Op drie dagen doen verschillende deskundigen de bouwstenen van de groene ideologie uit de doeken. Wil je graag meer weten over de historische wortels van het ecologisch denken? Over hoe men begrippen als democratie, economie en welvaartsstaat opvat? Schrijf je dan tijdig in voor deze reeks.

Deze reeks bestaat uit 3 dagen waarbij telkens deskundigen een uiteenzetting geven die uitmondt in een groepsgesprek in een ongedwongen sfeer.

De 2 eerste dagen starten steeds om 9.45 u en eindigen om 16.45 u. Tijdens de eerste dag, zaterdag 21/09 wordt inzicht gegeven in de historische wortels en de ontwikkeling van het ecologisch bewustzijn, van het ecologisch denken en de groene partij. De tweede, zaterdag 05/10 dag focust op de verschillende opvattingen binnen de groene beweging over de economie en op ecologisch burgerschap als uitgangspunt van een hedendaagse, dialogische democratie. 

Op de 3de, zondag 10/11 dag nemen we als groep deel aan het jaarlijks evenement Ecopolis, dé ontmoetingsplek voor wie begaan is met een duurzame toekomst. Meer www.ecopolis.be

Delen

Ken jij vrienden, collega's of familie in jouw omgeving die ook graag deze opleiding willen volgen? Deel dan zeker dit evenement. Facebook.

Inschrijven

Prijs: 40 € (toegangsticket Ecopolis inbegrepen in prijs) 

1. Stuur een mail naar info@oikos.be met kort jouw motivatie. 

2. Schrijf 40 € over op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw met in de mededeling 'Groene academie + jouw naam'. 

Data

De Groene Academie vindt dit jaar plaats op zaterdag 21 september, 5 oktober en 10 november. Let wel, wegens de grote belangstelling is snel inschrijven aan te raden!

Locatie

Muntpunt Brussel - Munt 6, 1000 Brussel.

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.