logo

  • Aral Balkan
  • Kate Raworth
  • Yochai Benkler
  • Vandana Shiva
  • Rob Hopkins
  • Michel Bauwens
  • Harald Welzer
  • Saskia Sassen
  • Tine Hens

Laatste bijdragen schrijversgemeenschap

MOVE YOUR MONEY – Divestment

19 maart 2019 19:30 – 21:30
Category: Evenementen denktank

Vraag je je soms ook af hoe jij ooit iets kan veranderen aan de opwarming van de aarde? Met Hart boven Hard, Greenpeace, Fairfin en D’Urgent hebben we een concreet plan. Met zoveel mogelijk burgers en organisaties stellen we onze vier Belgische grootbanken voor een ultimatum: trek ons geld weg uit fossiele brandstoffen, of wij trekken ons geld weg bij jullie en veranderen samen van bank.

Met een duur woord hebben we het over ‘divestment’: de wereld veranderen door als klant je geld te laten spreken. Wereldwijd blijkt het stopzetten van investeringen in fossiele brandstofbedrijven een effectieve strategie om vervuilende industrie te wisselen voor meer duurzame investeringen in hernieuwbare energie. Willen we ooit de klimaatdoelstellingen van Parijs halen, dan is dat een absolute must.

Op deze infoavond openbaren we in mensentaal de grote ecologische voetafdruk van de financiële wereld én het alternatief van divestment. Hoeveel investeren de vier grootste banken in België – BNP Paribas, ING, KBC en Belfius – in steenkool, olie en gas? Wat heeft divestment al kunnen veranderen? En vooral: wat houdt ons project ‘Move your Money’ in en hoe kan jij meedoen? Je geld verzetten, hoe gaat dat praktisch? Voor het antwoord op al jouw vragen: wees erbij!

Meer info

www.moveyourmoney.be

Locatie 

Oratoriënhof, Mechelsestraat 111, 3000 Leuven

Organisatie

Masereelfonds, Oikos, Centrum voor Economische Ongehoorzaamheid-CEO

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.