logo

  • Aral Balkan
  • Kate Raworth
  • Yochai Benkler
  • Vandana Shiva
  • Rob Hopkins
  • Michel Bauwens
  • Harald Welzer
  • Saskia Sassen
  • Tine Hens

Laatste bijdragen schrijversgemeenschap

CHARLES MANN - De Tovenaars en Profeten van de klimaatstrijd (uitverkocht)

25 maart 2019 20:00 – 22:00
Category: Evenementen denktank

De strijd tegen de klimaatverandering is actueler dan ooit. De oplossingen om de klimaatdoelstellingen te halen zijn talrijk, maar niet iedereen is het met elkaar eens. De mensen die zich met deze vraagstukken bezig houden, behoren grofweg tot twee elkaar bestrijdende groepen – Tovenaars en Profeten. De Profeten leggen de nadruk op het doen met minder: Bespaar! Aan de andere kant zoeken Tovenaars hun heil in technologische oplossingen: Innoveer!
We nodigen Mann uit voor een avond van reflectie over de oplossingsrichtingen tegen de klimaatverandering en hoe we onze economie kunnen vergroenen. 

Wie is Charles C. Mann?
Mann verdiepte zich in zijn nieuwste boek in hun zeer verschillende standpunten om de uitdagingen voor de mensheid op het gebied van voedsel, water, energie en klimaatverandering te onderzoeken. Hij voorziet elk standpunt van een historische context en weegt de mogelijke oplossingen voor de problemen van vandaag en morgen. ‘Beide kampen, profeten en tovenaars, herkennen elkaars optimisme niet.’

Na de lezing is een nabespreking gepland met Mathias Bienstman, Beleidscoördinator Bond Beter Leefmilieu, en Christiane Malcorps, Country Manager Belgium Solvay.

Het departement Omgeving van de Vlaamse Overheid nodigt u samen met The Shift, Bond Beter Leefmilieu en Oïkos uit op 25 maart in Gent om 20 uur voor deze inspiratiesessie Groene Economie.

 

WANNEER
25 maart om 20 u.

WAAR
VAC Gent - Virginie Lovelinggebouw, Kon. Fabiolalaan, 9000 Gent.


Dit evenement is uitverkocht

 

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.