logo





  • Aral Balkan
  • Kate Raworth
  • Yochai Benkler
  • Vandana Shiva
  • Rob Hopkins
  • Michel Bauwens
  • Harald Welzer
  • Saskia Sassen
  • Tine Hens

Laatste bijdragen schrijversgemeenschap

OIKOS-SALON: IS HOOGBOUW DE OPLOSSING VOOR DE VERDICHTING VAN DE STEDEN?

14 maart 2019 20:00 – 22:00
Location: Campo Victoria, Fratersplein 7, Gent, Vlaanderen, België
Category: Evenementen denktank

Goed nieuws: Oikos breidt haar assortiment food for thougt uit. Naast de lezingen, congressen en workshops organiseren we nu ook laagdrempelige Oikos-cafés. Bedoeling is in een gezellige sfeer op interactieve wijze over een actueel thema van gedachten te wisselen, waarbij de avond start met een voorzet van een deskundige ter zake.

Het eerste Oikos-café buigt zich meteen over een heel actueel thema: de toekomst van onze steden. Stilaan is iedereen het eens dat onze steden moeten verdichten om langs de ene kant de bevolkingsgroei op te vangen, langs de andere kant het ruimtebeslag niet te laten toenemen of zelfs de verminderen (cf. betonstop). En dan komt hoogbouw in het vizier als een snel te realiseren oplossing.  Zeker als de Vlaamse bouwmeester dit naar voor schuift. Maar is dat wel de duurzame stedenbouwkundige oplossing waar we naar toe moeten? Zijn er ook geen minpunten? En zijn er eventueel alternatieven die minstens even goed scoren.

We debatteren daarover in ons eerste OIKOS-salon op basis van een startbijdrage van Guy Vloebergh, Ruimtelijke planner en Gastprofessor Masteropleiding Stedenbouw en Ruimtelijke Planning UAntwerpen. De titel van de bijdrage is alvast uitdagend: ‘Waarom zes bouwlagen beter zijn dan hoogbouw om de bevolkingsgroei op te vangen’.

Praktisch

WANNER   14 maart om 20u

WAAR        CAMPO Victoria, Fratersplein 7 te Gent

INSCHRIJVEN

Om zicht te houden op het aantal deelnemers, werken we met inschrijvingen. U betaalt 5 euro (*gratis voor studenten) als deelname in de kosten, de avond zelf krijgt u een drankje aangeboden. Bestel hieronder jouw ticket & schrijf 5 € over op het rekeningnummer BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw met in de mededeling 'Oikos café + naam'. 

 

 

Ticket Type Quantity
OIKOS-CAFÉ 14 MAART N/A

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.