logo

  • Aral Balkan
  • Kate Raworth
  • Yochai Benkler
  • Vandana Shiva
  • Rob Hopkins
  • Michel Bauwens
  • Harald Welzer
  • Saskia Sassen
  • Tine Hens

Laatste bijdragen schrijversgemeenschap

CHARLES MANN - The Wizard and the Prophet

30 september 2018 11:30 – 13:30
Location: Passa Porta Bookshop, Rue Antoine Dansaert 46, Bruxelles, Belgium
Category: Evenementen denktank

Charles Mann: onbekend in Vlaanderen, bejubeld best-seller auteur in de Verenigde Staten. Hij is eenmalig in België voor zijn nieuw boek De Profeet en de Tovenaar. Het toont hoe twee groepen in de samenleving een verschillend antwoord formuleren op de uitdaging van 10 miljard mensen. De profeten volgen William Vogt, een grondlegger van de milieubeweging. Hij stelde dat we meer consumeren dan de wereld aankan en dus was zijn pleidooi: Bespaar! De tovenaars zijn erfgenamen van Norman Borlaug, grondlegger van de massaproductie van gewassen. Vernieuw! was zijn leuze. Hun kijk kan de grondslag vormen voor de keuze die mensen maken hoe ze willen leven in de wereld van morgen. 

WANNEER

Mis Mann niet en blokkeer alvast 30/09 in je agenda. 

LOCATIE

Passa porta Café

Antoine Dansaertstraat 46, 1000 Brussel.

INSCHRIJVEN

Deelname is gratis,  we vragen wel om onderaan deze pagina in te schrijven. 

MEER OVER CHARLES MANN

Maak hier via enkele videos alvast kennis met Charles Mann.

How to win any debate on climate change

The Wizard and the Prophet

Volg ons ook via het Facebook-event en via Twitter. 

 

Ticket Type Quantity
Ticket - Charles Mann N/A

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.