logo

  • Aral Balkan
  • Kate Raworth
  • Yochai Benkler
  • Vandana Shiva
  • Rob Hopkins
  • Michel Bauwens
  • Harald Welzer
  • Saskia Sassen
  • Tine Hens

Laatste bijdragen schrijversgemeenschap

#ECOPOLIS18 - Just Transition / RechtvaardigeTransitie

25 november 2018 10:00 – 17:00
Location: Kaaitheater, Sainctelettesquare 20, Brussel, Brussel, België
Category: Evenementen denktank

 

JUST TRANSITION – RECHTVAARDIGE TRANSITIE

Het kan lukken: de omslag maken naar een samenleving die de grenzen van de planeet respecteert en iedereen ontplooiingskansen biedt. Het vergt wel ingrijpende veranderingen met een ongeziene schaal en snelheid. We zullen ons anders verplaatsen, voeden en van energie voorzien, etc. Hoe gaan we dat in de noodzakelijke rotvaart realiseren terwijl we zorgen dat niemand achterblijft? Hoe sociale rechtvaardigheid verhogen terwijl we werken maken van ecologische duurzaamheid?

Dat is de uitdaging vervat in Just Transition of Rechtvaardige Transitie. Hoe maken dat iedereen mee is? Hoe bereik je in een superdiverse samenleving groepen met heel diverse achtergronden? Waarbij iedereen zicht heeft op een waardige job en toegang tot betaalbaar duurzame huisvesting, voedsel en energie? Of zoals de bedenker van het concept Just Transition het stelde als vakbondsman: de echte keuze is niet tussen jobs of het leefmilieu. Het is beide of geen van beide.

Mis deze boeiende dag niet en

Met o.a. de econome Kate Raworth, columniste Yasmien Naciri, secretaris-genreaal van het internationaal vakverbond Sharan Burrow & klimaatexpert Jean-Pascal van Yperselee

Benieuwd naar meer informatie neem dan hier avlast een kijkje op de.

 

 

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.