logo

  • Aral Balkan
  • Kate Raworth
  • Yochai Benkler
  • Vandana Shiva
  • Rob Hopkins
  • Michel Bauwens
  • Harald Welzer
  • Saskia Sassen
  • Tine Hens

Laatste bijdragen schrijversgemeenschap

MAATSCHAPPELIJKE INCLUSIE: hoe bijdragen als stad & burger

29 maart 2018 20:00 – 22:00
Location: De Roos, Wolterslaan 44, Gent, Vlaanderen, Belgium
Category: Evenementen denktank

Hoop verlenen: vermaatschappelijking van de gezondheidszorg

“Men hoeft de wereld niet te begrijpen, men moet alleen zijn plaats erin weten te vinden” Albert Einstein

Hoe kunnen wij, als burgers, als handelaars, als stad die plaats zijn voor iedereen? Ook voor zij die in onze maatschappij, waarin prestatie & kracht vooropstaan, de zogezegde “norm” niet bemeesteren? Peter Dierinck, psycholoog bij psychiatrisch centrum Gent-Sleidinge, gelooft dat dit best kan door gastvrije plekken in de samenleving te creëren en zo mensen beter te maken. In plaats van in te zetten op de verandering van de belevenissen van individuen wil hij inzetten op kleine veranderingen in de maatschappij om zo sociale uitsluiting wegwerken.

WAT

Zijn verfrissende aanpak, 'kwartiermaken' genoemd, licht hij graag toe aan éénieder die zijn blik wil verruimen en droomt van een stad waar iedereen zich thuisvoelt. Dit bij een pintje in de gezellige Slijterij De Roos, Sint-Amandsberg!

WIE 

Peter Dierinck is psycholoog bij psychiatrisch centrum Gent-Sleidinge. Hij werkte meer dan 20 jaar op rehab, een afdeling waar dakloze psychisch kwetsbare mensen worden voorbereid hun plaats in de maatschappij opnieuw in te nemen. Daarnaast is hij ook een drijvende kracht van Enchanté. Peter heeft zijn ervaringen, expertise en ideeën hierover neergepend in zijn boek “Hoop verlenen: vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg.” (Witsand, 2017) 

INSCHRIJVEN

Schrijf je in via deze link: https://mariehaspeslagh.typeform.com/to/vWJgXv 

ORGANISATIE

Een initiatief van Enchanté VZW, sociaal-ecologische denktank OIKOS en Slijterij De Roos.

MEER INFO

Wil je graag meer weten over dit evenement? Zet je dan alvast als aanwezig op het Facebookevenement.

Enchanté VZW

Oikos VZW

Slijterij De Roos

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.