logo

  • Aral Balkan
  • Kate Raworth
  • Yochai Benkler
  • Vandana Shiva
  • Rob Hopkins
  • Michel Bauwens
  • Harald Welzer
  • Saskia Sassen
  • Tine Hens

Laatste bijdragen schrijversgemeenschap

Boekvoorstelling: SOLIDARITEIT IN SUPERDIVERSITEIT - Leuven

15 maart 2018 19:00 – 21:30
Location: Aula Gaston Eyskens, VHI 00.10, Dekenstraat 2, Leuven, Vlaanderen, Belgium
Category: Evenementen denktank

Oikos zet de tour door Vlaanderen verder met haar laatste publicatie 'Solidariteit in superdiversiteit'. Na Antwerpen en Gent is nu Leuven aan de beurt. 

Vlaanderen is vandaag superdivers geworden. In onze steden – zeker in bepaalde wijken ervan - is er amper nog sprake van een culturele meerderheid. Als leraar, leerling, werkgever, werknemer, buur, buurtwerker, vakbondsmilitant, vrijwilliger, sportbeoefenaar, trainer of jeugdwerker worden we daarom allemaal geconfronteerd met culturele verschillen.

WAT

Hoe er nieuwe vormen van solidariteit ontstaan in deze situatie van superdiversiteit was het thema van het grootschalige DieGem-onderzoek. Dat bestudeerde 32 verschillende plaatsen waar mensen van diverse afkomst elkaar ontmoeten. Concreet gaat het om een brede waaier aan scholen, bedrijven, buurtpleintjes, sociale woonwijken, sportclubs, jeugdprojecten, enz. Het nieuwe boek Solidariteit in superdiversiteit. Handvatten voor concrete actie (N. Schuermans, J. Vandenabeele, S. Oosterlynck, M. Jans & D. Holemans, eds., Acco i.s.m. Denktank Oikos) brengt op een praktijkgerichte manier de resultaten van dit onderzoek.

Met deze avond richten we ons tot studenten, praktijkwerkers en iedereen die geïnteresseerd is in nieuwe praktijken van solidariteit op de plekken waar ze zelf actief zijn.

PROGRAMMA

Presentatie inhoud boek door Joke Vandenabeele en Nick Schuermans, met o.a. een film over een van de onderzochte cases

Publiek debat met de aanwezigen over handvatten voor concrete actie 

INSCHRIJVING

Deelname is gratis, we vragen echter wel om onderaan deze pagina in te schrijven. 

WANNEER & WAAR

Op 15 maart kan je terecht in Leuven. 

SOCIALE MEDIA

Facebook   Facebookevenment 

Website     Meer informatie over het boek. 

ORGANISATIE

Onderzoeksgroep Educatie, Cultuur en Samenleving (KU Leuven) i.s.m. Denktank Oikos en Masereelfonds.

Ticket Type Quantity
Gratis ticket - Boekvoorstelling 'Solidariteit in superdiversiteit' - Leuven N/A

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.