logo

  • Aral Balkan
  • Kate Raworth
  • Yochai Benkler
  • Vandana Shiva
  • Rob Hopkins
  • Michel Bauwens
  • Harald Welzer
  • Saskia Sassen
  • Tine Hens

Laatste bijdragen schrijversgemeenschap

Boekvoorstelling Mathias Bienstman - Op eigen kracht

11 december 2017 20:00 – 22:00
Location: Swartehond, Joris Helleputteplein 1, Leuven, Vlaanderen, Belgium
Category: Evenementen denktank

Kan België tegen 2050 zonder fossiele brandstoffen? En hoe gevaarlijk is Trump in de strijd tegen klimaatverandering? Mathias Bienstman schreef een optimistisch boek over de omslag naar een groene economie: ‘Op eigen kracht’.

Tijdens zijn boekvoorstelling in Leuven bespreekt hij zijn ideeën met enkele experten. Samen gaan zij op zoek naar de rol die steden en hun inwoners, Leuven en haar Leuvenaars, hierin kunnen spelen.

Boekvoorstelling ‘Op eigen kracht’

Mathias Bienstman, beleidscoördinator van Bond Beter Leefmilieu, kijkt met een frisse blik naar de manier waarop de wereld de omslag probeert te maken naar een fossielvrije samenleving. De tijd dringt. Als we de opwarming van de aarde binnen leefbare limieten willen houden, moet de wereld tegen 2050 bijna volledig afgekickt zijn van olie, steenkool en gas.Kan Europa op eigen kracht de economie van de toekomst vorm geven en zo de balans naar de goede kant doen doorslaan? En hoe wordt Vlaanderen zelf snel minder afhankelijk van olie, gas of kernenergie? Tijdens zijn boekvoorstelling 'Op eigen kracht' vertelt hij waar we met Vlaanderen en de rest van de wereld naartoe moeten.

Panelgesprek

Na de boekvoorstelling is er een aansluitend panelgesprek met Katrien Rycken van Leuven 2030 en Pieter-Willem Lemmens (Onderzoeker voor Sandbag en voorheen de Vlaamse klimaatadministratie).Het panelgesprek wordt geleid door Wouter Florizoone.

Inschrijven

De toegang tot dit evenement is gratis. Je hoeft je niet voor dit evenement in te schrijven.

 

Dit evenement wordt georganiseerd door Bond Beter Leefmilieu, Leuven 2030, Masereelfonds, Vzw Climaxi, Oikos – Denktank voor Sociaal-Ecologische Verandering en CEO, Centrum voor Economische Ongehoorzaamheid.

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.