logo

  • Aral Balkan
  • Kate Raworth
  • Yochai Benkler
  • Vandana Shiva
  • Rob Hopkins
  • Michel Bauwens
  • Harald Welzer
  • Saskia Sassen
  • Tine Hens

Laatste bijdragen schrijversgemeenschap

VOLZET - Kate Raworth - Doughnut Economics

11 januari 2018 20:00 – 22:00
Location: CAMPO Nieuwpoort, Nieuwpoort 31, Gent, Vlaanderen, Belgium
Category: Evenementen denktank

Waar ligt het evenwicht tussen het streven naar een rechtvaardig leven voor iedereen en terwijl ook rekening houden met de grenzen van de planeetDat is een van de grote uitdagingen die zich stelt in de 21ste eeuw. Uitdagingen zoals voeding voor iedereen, goede huisvesting maar ook gezondheidszorg en politieke inspraak zijn thema’s die steeds vaker terugkomen. Maar naast deze uitdagingen wordt het vandaag ook steeds duidelijke dat de grenzen van het ecosysteem eindig zijn.

Dit zorgt ervoor dat de volgende vraag een steeds belangrijke plaats inneemt in onze samenleving; ‘Hoe kunnen we tot een gezond model komen waarbij we inzetten op de noden van alle mensen en dit zonder de grenzen van ecosysteem te overschrijden?’.

DOUGHNUT ECONOMICS

Kate Raworth omschrijft aan de hand van een ‘Doughnut model’, hoe een veilige en rechtvaardige wereld waar ieder in kan ontwikkelen op een gezonde manier kan bestaan.

Bekijk hier alvast in een kort filmpje waarom Groei alleen op zich niet de oplossing is voor de grote uitdagingen waarvoor we de dag van vandaag staan in de 21ste eeuw.

Binnenkort verschijnt de Nederlandstalige versie van het boek ‘Doughnut Economics waarin Kate haar nieuw model toelicht.

WAAR EN WANNEER 

Kate spreekt op 11/01 om 20 u in Campo in Gent.

Openbaar vervoer
routeplanner De Lijn
bus: halte Bij St-Jacobs

Met de auto (sector Portus Ganda
CAMPO nieuwpoort is met de auto te bereiken via Dampoort (Dampoortstraat/Steendam) of via Sint-Annaplein (Keizer Karelstraat/Sint Jakobsnieuwstraat). Belangrijk om weten is dat (sinds de invoering van het circulatieplan) de Ottogracht geknipt is.

U kan parkeren in de straten rondom CAMPO Nieuwpoort en op Sint-Jacobs (betalend tot 24u00). Of in de ondergrondse parking op de Vrijdagmarkt of Reep, beide 24u/24u open en op 5 minuten wandelafstand.

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor dit evenement is helaas niet meer mogelijk. Indien u graag wenst deel te nemen kan u een mailtje sturen naar info@oikos.be. Dan plaatsen we u op een wachtlijst en brengen we u op de hoogte als er een plaats vrijkomt. 

MEER INFORMATIE

Will je graag op de hoogte blijven over volg ons dan ook op Twitter en via het Facebook evenement

 

Dit evenement is een samenwerking tussen Oikos en Uitgeverij Pelckmans. 

 

Ticket Type Quantity
Ticket lezing Kate Raworth - 5€ (aan de kassa te betalen) N/A

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.