logo

Het klein verzet

 


In 2014 trok journaliste Tine Hens door Europa op zoek naar antwoorden op de vele vragen die ze zich stelde: ‘Hoe zou de wereld na het kapitalisme eruit zien? Wat betekent het om plots groei als maatstaf der dingen los te laten? En hoe zou een andere mogelijke maatstaf kunnen ogen? Wat als we met z’n allen beslissen dat niet de economie ons bepaalt maar dat wij de economie zijn?’

Haar reis leidde haar langs mensen die het anders willen doen, die werken aan menselijke alternatieven voor concurrentie en groei - van Denemarken tot Griekenland en van Groot-Brittannië tot Letland. De verhalen van deze mensen schreef ze neer in haar boek Het klein verzet. Ze neemt de lezer mee langs vergeten utopieën, langs boeren die elektriciteit verkopen, langs kiwi’s van eigen kweek, langs mensen die hebben en kopen inwisselden voor ruilen, delen en geven.


Tine Hens is freelancejournaliste. Ze werkte onder andere voor De Standaard, Humo en Knack.

Het klein verzet is een uitgave van Uitgeverij EPO i.s.m. Denktank Oikos

Bestellen:

Het klein verzet kan je bestellen bij Oikos door overschrijving van €17,- + €4,- verzendingskosten op het rekeningnummer BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw met in de mededeling de titel van de publicatie en je adres (enkel binnenland).

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.