logo

De Groene Academie

Het wordt stilaan een gewaardeerde traditie: de Groene Academie van Oikos. Net als vorige jaren biedt Oikos ook dit najaar een basisopleiding aan over ecologisme als ideologische stroming. Op drie zaterdagen worden de bouwstenen van de groene ideologie uit de doeken gedaan. De dagen bestaan uit een voor- en namiddag gedeelte, waarbij telkens deskundigen een uiteenzetting geven die uitmondt in een groepsgesprek in een ongedwongen sfeer.

321247 2269505590513 12204125 nTijdens de eerste dag wordt inzicht gegeven in de historische wortels en de ontwikkeling van het ecologisch bewustzijn, van het ecologisch denken en de groene partij. De tweede dag focust op de verschillende opvattingen binnen de groene beweging over de economie en op ecologisch burgerschap als uitgangspunt van een hedendaagse, dialogische democratie. Tot slot schetsen we een groene kijk op de toekomst van de welvaartsstaat en gaan we in gesprek met ecologisten uit de praktijk.

De Groene Academie vindt dit jaar plaats op 5 oktober, 16 november en 14 december. Meer informatie vind je hier. Let wel, wegens de grote belangstelling is snel inschrijven aan te raden!

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.