logo

Ezio Manzini op Het Groene Boek #3

Op zondag 28 april is Ezio Manzini te gast op Het Groene Boek. Hij geeft er de afsluitende lezing.

EzioManzini-300x200Ezio Manzini is misschien wel ‘s werelds belangrijkste expert in duurzaam design. Hij is professor Industrieel Design aan de Milanese Polytechnic en is er ook directeur van CIRIS, het interdepartementaal Centre for Research on Innovation for Sustainability. Manzini doet onderzoek naar innovatieve processen in het productie- en consumptiesysteem, en vooral naar de relatie tussen productstrategieën en milieubeleid in het kader van duurzame ontwikkeling.

Verder heeft hij verschillende boeken over design geschreven, waaronder The Material of Invention, Artifacts: Towards a New Ecology of the Artificial Environment, en Solid Side: The Search for Consistency in a Changing World (met Marco Susani). Zijn recent boek, Sustainable Everyday, beeldt zich in hoe het leven kan zijn in een duurzame samenleving aan de hand van mogelijke scenario’s en werkzame alternatieven.

Manzini is tevens redacteur bij verschillende wetenschappelijke tijdschriften, waaronder Journal for Sustainable Product Design (VK). Op de website changedesign.org wordt een greep van zijn ongepubliceerde manuscripten aangeboden. 

Meer info over Het Groene Boek

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.