logo

Lezing Carolyn Steel: Hungry City

Hungry_CityHoe komt voedsel op ons bord terecht, we staan er nauwelijks bij stil. We wonen massaal in de stad, en we zijn ons zelden bewust van de relatie die er bestaat tussen onze leefomgeving en onze voeding. Carolyn Steel brengt de band tussen voedsel en stad op unieke wijze aan het licht in haar bestseller Hungy City, een enthousiast en visionair boek, dat in het Nederlands als De hongerige stad verscheen.

Ze volgt daarin het spoor van ons voedsel, van het platteland tot de stad, via markten en supermarkten, keukens en eettafels, afvalverwerking en terug. Ze vraagt zich af hoe we voedsel kunnen benutten als een manier om onze steden beter te begrijpen, beter te ontwerpen, en leefbaarder te maken. Ze schetst een helder beeld van de impact van de moderne voedselproductie op onze planeet en op ons leven en verschaft inzicht in hoe het zo gekomen is en hoe we verder moeten.

Carolyne_SteelOp dinsdag 5 juni is Carolyn Steel te gast in Brussel op de openingsavond van de vijfde editie van Burning Ice. Het Kaaitheater toont gedurende vijf dagen het werk van kunstenaars voor wie de oplopende spanning tussen natuur en cultuur als inspiratiebron dient. Net als ieder jaar komen ook wetenschappers en theoretici aan het woord, over stadstuinen en volkstuintjes, over het verlangen naar wildernis, over biodiversiteit, landschapsarchitectuur, de voedselcrisis, … Meer info vind je hier.

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.