logo

  • Home
maandag, 05 december 2011 07:41

Over Oikos tijdschrift Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Ben jij ook bezorgd over de klimaatverandering? Ben je benieuwd hoe mensen werk maken van een duurzame samenleving? Wil je meer duiding bij het maatschappelijk debat over ecologie, politiek en cultuur?

Oikos tijdschrift biedt een uniek forum voor grondige reflectie en debat rond een brede waaier aan sociaal-ecologische thema’s. Inspirerende auteurs schrijven over thema’s als milieu en consumptie, stedelijkheid, globalisering, migratie en ecologische economie. Kortom, Oikos is als driemaandelijks tijdschrift over de groeiende impact van het ecologische vraagstuk een vaste waarde binnen het culturele medialandschap.

Een meer uitgewerkte positiebepaling van Oikos vind je in het Redactiemanifest. 

Hoofdredactie: Dirk Holemans
Eindredactie
: Magda Brijssinck, Wivine Heynderick, Bruno Mostrey en An Van Damme
Redactiesecretaris
: Bruno Mostrey
Redactie: 
Maaike Afschrift, Magda Brijssinck, Robert Crivit, Pascal Debruyne, Myriam Dumortier, Dirk Geldof, Marc Heughebaert, Wivine Heyndrickx, Peter Tom Jones, Johan Malcorps, Jan Matthieu, Jan Mertens, Jef Peeters, An Van Damme, Katrien Van Poeck 
Tekeningen: Redmond – Raymond De Feyter 

Oikos is lid van de FOLIO vzwwww.foliotijdschriften.be

 

 

Read 49712 times Last modified on maandag, 01 april 2019 10:52
Dirk Holemans

Dirk Holemans: coördinator van denktank Oikos / hoofdredacteur

van gelijknamige tijdschrift / publicist

More in this category: « Over de schrijversgemeenschap

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.