logo

  • Home
maandag, 03 september 2012 16:22

Mensen maken de stad

Written by
Rate this item
(0 votes)

Mensen_maken_de_stadDe voorbije twee jaar bouwde Oikos een academisch netwerk uit op het vlak van stedelijkheid. Twintig onderzoekers en professoren uit verschillende domeinen maakten een analyse op van de 'staat van de stad'. Hoe staat het onder meer met wonen, ecologie, participatie en diversiteit in de stad? Vanuit deze analyse schetsten ze de grote uitdagingen en de krachtlijnen voor een toekomstgerichte stad. Het resultaat van deze denkoefening is het boek Mensen maken de stad. Bouwstenen voor een sociaal-ecologische toekomst. Een uitgave van EPO, met bijdragen van onder meer Stijn Oosterlynck, Eric Corijn, Filip De Rynck en Pascal De Decker.

Op vrijdag 7 september wordt het boek voorgesteld in Gent. Een aantal auteurs lichten de inhoud van het boek toe op een studienamiddag, aan de hand van de kernwoorden wonen, solidariteit, superdiversiteit en klimaatneutraal, met als rode draad een pleidooi voor participatie en stedelijk burgerschap. Nadien leggen we de inhoud van het boek voor aan een kritisch panel uit de samenleving. Want Mensen maken de stad is een boek over en voor stadsbewoners die hun toekomst in handen nemen. Bovendien laten artistieke bijdragen ons de stad vanuit een ander licht bekijken. Bekijk hier het programma.

Read 5052 times Last modified on zaterdag, 12 december 2015 12:16
Dirk Holemans

Dirk Holemans: coördinator van denktank Oikos / hoofdredacteur

van gelijknamige tijdschrift / publicist

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.