logo

  • Home
donderdag, 25 juni 2009 09:02

Burning Ice 2

Written by
Rate this item
(0 votes)

Burning Ice
In het licht van Kopenhagen 

Begin december 2009 heeft in Kopenhagen een nieuwe klimaatconferentie van de Verenigde Naties plaats. Het beoogde Kopenhagen Protocol moet dat van Kyoto gaan vervangen. Het is niet overdreven om de conferentie in Kopenhagen enige historische waarde toe te dichten alvorens ze heeft plaatsgevonden. Een goed en breed ondersteund protocol is immers noodzakelijk om enige kans te maken om de klimaatproblematiek krachtdadig tegemoet te treden. En veel tijd is er niet meer te verliezen. De meest recente data wijzen allemaal op een versnelde opwarming van de planeet. 

Net voor de VN-conferentie organiseert het Kaaitheater, in samenwerking met Oikos, de tweede editie van Burning Ice. Opnieuw worden kunstenaars, filosofen, sociologen en politici uitgenodigd om, in het licht van Kopenhagen, uitdagingen te formuleren voor de kunst. Basisingrediënten voor Burning Ice #2 zijn o.a. de theatervoorstelling Holland Tsunami van het Nederlandse gezelschap SPACE en de performance Evaporated Landscapes van Mette Ingvartsen. Hierrond worden debatten en lezingen georganiseerd. Het gedetailleerde programma wordt in oktober op de website van het Kaaitheater bekendgemaakt. Zie http://www.kaaitheater.be 
Read 4805 times Last modified on zaterdag, 12 december 2015 12:16
Dirk Holemans

Dirk Holemans: coördinator van denktank Oikos / hoofdredacteur

van gelijknamige tijdschrift / publicist

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.