en

Winkelwagen leeg

Denktank voor Sociaal-Ecologische Verandering

10 JAAR OIKOS | The new eco-nomics

visual small

Inspirerende denkers voeren je mee naar nieuwe denkbeelden en praktijken

Hoe ziet de economie van de toekomst er uit? Maakt het een goed leven voor iedereen mogelijk binnen de grenzen van de planeet? Welke nieuwe infrastructuren ondersteunen duurzame levensstijlen, met respect voor het Zuiden? En hoe kunnen we solidair zijn met de toekomstige generaties? Vanuit die vragen organiseert Oikos denktank haar tiende verjaardag met een feestcongres mét inhoud. Laat je meevoeren naar nieuwe denkbeelden en praktijken met inspirerende deze denkers.

SPREKERS 

Jason Hickel 150x150

Dr. Jason Hickel is economisch antropoloog en auteur. Hij was docent aan de London School of Economics, de University of Virginia en aan Goldsmiths, University of London. Hij is auteur van The Divide: A Brief Guide to Global Inequality and its Solutions en schrijft voor o.a. The Guardian.

 

 

Maja Gopel 150x150De Duitse politiek-econome Maja Göpel is expert klimaatbeleid en Secretaris-Generaal van de Duitse adviesraad voor Global Change. Ze doceert aan de Leuphana Universiteit Lüneburg en is auteur van o.m. The Great Mindshift: How a New Economic Paradigm and Sustainability Transformations go Hand in Hand.

 

 

Paul Verhaeghe 150x150In zijn boek Identiteit toont klinisch psycholoog Paul Verhaeghe hoe de neoliberale economie mensen letterlijk ziek maakt. Drie jaar later verscheen van zijn hand Autoriteit. Daarin verkent Verhaeghe nieuwe horizontale modellen van organisatie, gestoeld op samenwerking i.p.v. competitie.

 

 

Kees Vendrik 150x150Kees Vendrik is hoofd-econoom bij Triodos Bank en heeft de taak dialoog te stimuleren voor duurzame financiering en het paradigma van de economie te veranderen. Hij zetelt als voorzitter van de sectortafel voor elektriciteit in het Nederlands klimaatakkoord, was vice-president van de Algemene Rekenkamer en heeft politieke ervaring als parlementslid en woordvoerder van Economie en Financiën bij Groen Links. 

 

 

Tine Hens 150x150Moderator Tine Hens is historica, journaliste en auteur van Het klein verzet (Epo, 2015), het verhaal van mensen die van Griekenland tot Denemarken in hun eigen wijk of stad, of met hun eigen bedrijf bewijzen dat een andere, sociaalecologische economie mogelijk is. Binnenkort verschijnt haar nieuwe boek Het is allemaal de schuld van de Chinezen.

 

 

MUZIEK & PROZA

Bart Maris 150x150Bart Maris is de onvermoeibare duizendpoot van de Belgische jazz. Na 25 jaar in verschillende grotere formaties te hebben gespeeld (o.a.Think Of One en Flat Earth Society) zoekt Bart Maris (trompet) nu in duo met Peter Vandenberghe (piano) naar directere muzikale dialogen in steeds wisselende klanklandschappen.

 

 

Hind Eljadid 150x150Hind Eljadid is een Antwerpse woordkunstenares en schrijfster. Met haar pittige teksten wil ze haar publiek een geweten schoppen. Hind won in 2018 de BILL Award — de Ultima voor jong talent. Ze werkt momenteel aan haar literaire debuut Kruimeldief.

 

 

VOORGESPREKKEN

Benieuwd naar meer? Wens je dieper in te gaan op de ideeën van Jason HickelMaja Göpel of Paul Verhaeghe?
Ga op 28/01 van 17u tot 18u30 in voorgesprek met één van hen.
Tijdens de interactieve sessies krijg je de kans om jouw vragen te stellen.
Deze voorgesprekken zijn gratis. Wel zeker inschrijven want de plaatsen zijn beperkt! 
Inschrijven doe je via info@oikos.be met vermelding van de naam van de auteur.

PRAKTISCH

Wanneer: di 28.01.2020
- 17:00 voorgesprekken (vooraf inschrijven)
- 20:00 start feestcongres

Waar: Theaterzaal, Kunstencentrum Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent.

Prijs: €5

Taal: Engels gesproken

Tickets

Bestel >> hier << jouw tickets.

Organisatie

Organisatie Oikos - in samenwerking met Vooruit

Location Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, Gent, Vlaanderen, België
-
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account