en

Winkelwagen leeg

Denktank voor Sociaal-Ecologische Verandering

Groene Academie voorjaar dag 3

De Groene Academie dag drie
Spreekt het ecologisme jou aan en wil je hier graag meer over weten?

In deze basisopleiding over het ecologisme als denkstroming leer je meer over de historische wortels van het ecologisch denken en hoe dit als kompas kan dienen voor de toekomst. Wat zijn de fundamenten van een groene maatschappijvisie, met de aarde als kompas? Op drie zaterdagen spreken verschillende experten over thema’s zoals ecofeminisme, commons, democratie & ecologisch burgerschap, degrowth en landbouw.


Op de derde dag van de Groene Academie zal het gaan over degrowth en agro-ecologie.

- Myriam Dumortier komt vertellen over het belang van agro-ecologie en waarom ons huidig landbouwbeleid niet langer houdbaar is. Ze is professor bos- en natuurbeleid aan de Universiteit Gent en werkt voor het instituut Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Ze onderzoekt hoe de biodiversiteit in landbouwgebied de landbouw kan ondersteunen, en hoe landbouw dus beter kan samenwerken met natuur. Ze onderzoekt ook hoe agro-ecologische landbouw in natuurgebied de natuurdoelen kan ondersteunen.

- Spreker over degrowth nog aan te kondigen.

Wees welkom op 22 april 2023 in Mundo-a in Antwerpen (Turnhoutsebaan 139A, Borgerhout) van 10 tot 17 uur. De kosten om deze dag bij te wonen bedragen 15 euro (7,50 euro voor studenten).

 Inschrijven kan met behulp van dit formulier.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account