en

Winkelwagen leeg

Denktank voor Sociaal-Ecologische Verandering

GEANNULEERD Boekvoorstelling 'Het is allemaal de schuld van de Chinezen!'
FB 846x312 boekvoorstel Chin3.jpg
In samenspraak met Uitgeverij EPO en Tine Hens besloten we het evenement uit te stellen. Dit lijkt ons de beste beslissing gezien de huidige (corona)omstandigheden.
We zoeken zodra het kan naar een nieuwe datum.
Onze excuses voor het ongemak. Wie zich reeds heeft ingeschreven krijgt een mailtje met verdere informatie. 
 
 
EPO en OIKOS nodigen u op de boekvoorstelling van 'Het is allemaal de schuld van de Chinezen', het nieuwe boek van Tine Hens.
Het event gaat door in CAMPO Nieuwpoort (Nieuwpoort 31-35, Gent) op dinsdag 30 november om 20:00.
  
PROGRAMMA
• Boekvoorstelling 'Het is allemaal de schuld van de Chinezen!' door Tine Hens
• Tine Hens gaat in gesprek met Anna Paeshuyse (jongerenvertegenwoordiger klimaat VN) en Sara Vicca (bioloog en klimaatwetenschapper UAntwerpen)
• Spoken word door Yousra Benfquih
  
OVER HET BOEK
Van ‘We kunnen er toch niets meer aan doen’ en ‘Wij zijn te klein om het verschil te maken’ tot ‘Het klimaat is altíjd veranderd!’ en ‘We gaan toch niet terug naar de middeleeuwen?’ Wie al eens in een discussie over het klimaat verzeilt, voelt de dooddoeners vaak al van kilometers ver aankomen. Origineel zijn ze zelden. Eigenlijk komen ze altijd op hetzelfde neer: maak je geen zorgen, doe zo weinig mogelijk of laat anderen het probleem oplossen. Ze zaaien vooral onmacht, twijfel en verwarring. Want ook al rammelen de redeneringen vaak even luid als ze gedeclameerd worden, ze gaan er vaak beter in dan de vervelende feiten. En overtuig maar eens de luide nonkel die beweert dat zijn planten net ‘heel content’ zijn met meer CO2 en dat niet het klimaat maar de overbevolking het probleem is.
In dit even speelse als ernstige boek gaat Tine Hens, door haar lezingen goed bekend met een terugkerend type interventies uit de zaal, de uitdaging aan. Vertrekkend van tien dooddoeners klopt ze aan bij allerhande klimaatwetenschappers. Een zelfhulpboek bij klimaatverwarring.
Met illustraties van Bart Schoofs
 
Tine Hens is historica, journaliste en auteur van 'Het klein verzet' (EPO, 2015).
 
Meer info vind je hier
Ticket: 5 euro
Schrijf je in via deze link.
Locatie Campo Nieuwpoort, Nieuwpoort 31-35, Gent
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account