en

Winkelwagen leeg

Denktank voor Sociaal-Ecologische Verandering

Ecopolis 2021: Dare to Care

Ecopolis insta 20212 min

Dare To Care

Zorg stond nooit zo centraal als met de coronacrisis. Maar zorg gaat veel verder dan louter het medische: het omvat alles wat we doen om de wereld te behouden en te herstellen. De erosie van de verzorgingsstaat, het plunderen van het Globale Zuiden en het overschrijden van planetaire grenzen is zorgwekkend. En wat met het verband tussen uitbuiting van mens en natuur?

Wat dus, als we morgen de moed hebben om écht te zorgen voor alle mensen en andere aardbewoners, voor onze unieke levende wereld? Waarbij we de instrumentele kijk op de natuur als grondstof om te plunderen, en de mens als concurrent, achter ons laten?  Kan zorg een nieuw vertrekpunt zijn, gebaseerd op verbondenheid en generositeit? Kan zorg, als emancipatorisch principe, politiek en economie schragen?

 Met o.a. Jason Hickel, Benedikte Zitouni, Gaea Schoeters, Carolina Maciel de França, Moya De Feyter, Luc Van Gorp, Amina Belôrf, Els Hertogen (11.11.11) en nog vele anderen. 

Info & inschrijvingen: ecopolis.be 

 

Over dit event

Ecopolis is het jaarlijks rendez-vous voor wie begaan is met een duurzame toekomst. Ecopolis brengt auteurs uit binnen- en buitenland samen om in gesprek te gaan over de transitie naar een sociaalecologische samenleving.

Locatie Kaaitheater, Brussel
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account