en

Winkelwagen leeg

Denktank voor Sociaal-Ecologische Verandering

Cities as Places of Hope: Ontdek Molenbeek

FMDO 1.jpg

Twee Thuizen, Eén Gids

Met de interculturele gidsen van FMDO en Twee (t)huizen, één gids ontdek je de stad op een heel andere manier. De gidsen leggen de focus niet op de geschiedenis van de stad, maar op hoe zij de stad beleven. Ze laten je de buurten zien die voor hen belangrijk zijn, terwijl ze vertellen over hun herkomstland.

Tijdens een wandeling ontdek je:

  • Hoe en waarom onze gids in België terechtgekomen is?
  • Welke plekken in de stad voor hen een speciale betekenis hebben?
  • Wat hen aan hun thuisland doet denken?
  • Wat zijn de grote verschillen tussen België en hun land van herkomst?
  • Wat vinden zij hier leuk?
  • En wat doet hen terug naar hun geboorteland hunkeren?

Onze interculturele gidsen werken mee op vrijwillige basis. Sommigen waren in hun thuisland actief als gids, de meesten leerden gidsen bij FMDO. Allen zijn ze geboren vertellers die zin hebben om jou door hun ogen rond te leiden in Antwerpen, Brussel of Oostende.

Op deze wandeling door Molenbeek is Ikram jouw gids. 

Ikram is een jonge dame met Amazigh roots, geboren en getogen in Molenbeek. Ze houdt van zingen van Berberse en Arabische liedjes en draait als DJ op Marokkaanse trouwfeesten. Ze laat je kennismaken met de organisaties waar ze als vrijwilliger mee aan de kar trekt en neemt je mee naar ‘haar’ Molenbeek, compleet met een drankje in een café met de locals.

Wees erbij op woensdag 15 december. We verzamelen aan metrohalte Zwarte Vijvers om 15h. De wandeling duurt ongeveer 1,5 - 2 uur.

Schrijf je in via deze link

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account