en

Winkelwagen leeg

Denktank voor Sociaal-Ecologische Verandering

Webinar – Landbouw en natuur: scheiden of verweven?

borgo website

Hoe moeten we onze schaarse ruimte inzetten indien we tegelijkertijd de wereld willen voeden en onze biodiversiteit willen beschermen?  Dat dit niet mogelijk is via industriële landbouw met monoculturen en hoge afhankelijkheid van chemische pesticiden, kunstmeststoffen en antibiotica, is intussen voor velen vanzelfsprekend. Toch blijven sommigen dat hardnekkig in vraag stellen: het argument luidt dan dat het beter is te streven naar opbrengstmaximalisatie op zo weinig mogelijk grond, waardoor er meer ruimte vrijkomt voor de natuur. 

Tijdens deze webinar analyseert Esmeralda Borgo (beleidsverantwoordelijke BioForum) deze argumenten. Zij gaat daarbij uit van de complexiteit van het landbouwecosysteem en zijn functies, op zowel ecologisch, sociaal als economisch vlak. Myriam Dumortier (Landbouw- en Biodiversiteitsdeskundige INBO) en Hubert Gulinck, (emeritus hoofddocent Aard- en Omgevingswetenschappen KU Leuven) reageren.

Deze webinar vindt online plaats op maandagavond 17 mei om 19u30. Inschrijven doe je via deze link.

De webinar vindt plaats naar aanleiding van het artikel “Landbouw en natuur, scheiden of verweven?” in het jongste Oikos nummer

I.s.m. Voedsel Anders, Bioforum 

Locatie online
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account