logo

  • Home

De Groene Academie 2011

Net als vorig jaar biedt Oikos ook dit najaar een basisopleiding aan over ecologisme als ideologische stroming. Op drie zaterdagen worden de bouwstenen van de groene ideologie uit de doeken gedaan. De dagen zelf bestaan uit een voor- en namiddag gedeelte, waarbij telkens deskundigen een uiteenzetting geven die uitmondt in een groepsgesprek in een ongedwongen sfeer.


Tijdens de eerste dag wordt inzicht gegeven in de historische wortels en ontwikkeling van het ecologisch bewustzijn, van het ecologisch denken en de groene partij. De tweede en deels derde dag behandelen specifieke thema’s en invalshoeken zoals economie, welzijn en democratie. De namiddag van de derde dag staat een groepsgesprek centraal met mensen die in de concrete, ecologisch geëngageerde praktijk staan.
Na deze opleiding sta je sterker om vanuit ecologisch perspectief een kritische analyse te maken van de structuur en werking van de huidige samenleving. Het biedt je houvast om toekomstgerichte antwoorden te formuleren op de uitdagingen waarvoor de samenleving staat op sociaalecologisch vlak.


Deze editie is helaas volzet. Wil je graag op de hoogte blijven of nu al inschrijven voor de volgende editie in 2012, mail dan naar info@oikos.be

Praktisch:
De Groene Academie loopt over zaterdagen 8 oktober, 19 november en 3 december.
Plaats van afspraak: JH de Blauwput in Leuven.

Het volledige programma vind je hier.
Inschrijven en verdere informatie via dirk.holemans@oikos.be.

Afdrukken E-mail

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.