logo

  • Aral Balkan
  • Kate Raworth
  • Yochai Benkler
  • Vandana Shiva
  • Rob Hopkins
  • Michel Bauwens
  • Harald Welzer
  • Saskia Sassen
  • Tine Hens

Laatste bijdragen schrijversgemeenschap

VOLZET - Kate Raworth opnieuw in België

Written by
Rate this item
(0 votes)

Goed nieuws, op 11 januari is niemand minder dan Kate Raworth terug in het land. Oikos is er in geslaagd om Kate Raworth voor een tweede maal terug naar België te halen. Dit naar aanleiding van het verschijnen van de Nederlandstalige versie van haar boek. In haar Doughnut model’ streeft Kate naar een evenwichtig model waarbij we zowel aan de noden van alle mensen kunnen voldoen zonder de grenzen van ons ecosysteem te overschrijden.

Dit weet ze in haar boek op een interactieve en boeiende manier over te brengen. Heb je zelf geen economische achtergrond maar wil je wel graag deel uitmaken van deze rechtvaardige transitie? Twijfel dan zeker niet om naar deze boekvoorstelling te komen in Gent. Kate brengt de boodschap over op een zeer toegankelijke manier, waardoor de boodschap duidelijk is voor zowel een expert als een leek. 

De Engelstalige versie van het boek verscheen reeds eerder, deze publicatie is nu vertaald naar het Nederlands en is vanaf januari beschikbaar. Wil je graag meer weten over het 'Doughnut model'? Kom dan zeker naar Gent op 11 januari en mis deze inspirerende dame niet! 

Bekijk hier alvast in een kort filmpje waarom Groei alleen op zich niet de oplossing is voor de grote uitdagingen waarvoor we de dag van vandaag staan in de 21steeeuw.

INSCHRIJVEN

De lezing is volzet, inschrijven in NIET meer mogelijk. 

MEER INFORMATIE

Will je graag op de hoogte blijven? Volg ons dan ook op Twitter en via het Facebook evenement

Dit evenement is een samenwerking tussen Oikos en Uitgeverij Pelckmans. 

Read 1076 times Last modified on %AM, %04 %415 %2018 %08:%jan

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.