logo

Esmeralda Borgo

Esmeralda Borgo

Esmeralda is landbouwingenieur en heeft jarenlang gewerkt als onderzoeker aan de Universiteit van Gent. Tevens was zij beleidsmedewerker voor Bond Beter Leefmilieu, de koepel van de Vlaamse milieubeweging. De laatste jaren is zij actief als beleidsverantwoordelijke voor BioForum Vlaanderen, een federatie van de biologische sector. Ze verdedigt de belangen van zowel de biologische boeren, verwerkers als verkooppunten. Tevens onderhoudt zij op persoonlijk initiatief een blog genaamd "Eeuwige moes" waarop zij haar persoonlijke kijk en/of mening geeft op verschillende de zaken.

dinsdag, 30 september 2014 15:03

Dringende oproep: kom NU uit je kot!

Dringende oproep: kom NU uit je kot!

De nieuwe centrumrechtse meerderheid ziet het middenveld niet graag. Wie daar nog aan twijfelt, heeft een stuk actualiteit gemist.

Met de campagne Hart boven hard geeft het middenveld lik op stuk. Vakbonden, milieuorganisaties, cultuur, jeugdwerk, welzijn, noem maar op, allen hebben ze de handen in elkaar geslagen en zijn ze deze week met een gezamenlijke boodschap, gericht aan de nieuwe beleidsvoerders, uit hun kot gekomen. Goed idee, dat samenwerken. Zou veel meer moeten gebeuren.

Doneer

Wil je Oikos steunen als onafhankelijk platform? Dan kan door een bijdrage – groot of klein - te storten op BE29 0015 9877 0164 (BIC: GEBA BE BB) van Oikos vzw.

Over Oikos

Oikos wil een toonaangevend forum zijn voor de sociaal-ecologische tegenstroom. Oikos vertrekt vanuit de analyse dat het gangbare economische model ecologisch niet duurzaam is, en dat de emancipatie van velen in onze samenleving en de wereld nog lang niet voltooid is. Oikos behandelt alle dimensies van dit streven naar verandering: de onderliggende ethiek, de analyse van de bestaande toestand, de ontwikkeling van alternatieven en de politieke strategie.

Gratis proefnummer

Wil je graag een gratis proefnummer ontvangen van Oikos? Dat kan! Vul op deze pagina jouw gegevens in en wij sturen jou het laatste Oikos nummer als gratis proefnummer op.